השיגרה שלנו תמיד עמוסה, לחוצה, אין רגע לנוח. כל כך הרבה מטלות, כל כך הרבה משימות לזכור ולעשות. העולם תחרותי, ואנחנו תמיד רוצים יותר! לשאוף להישגים, לקבוע יעדים, לעמוד בהם, ליצור לעצמנו ביטחון כלכלי ורווחה כלכלית, לפצות את הילדים על הזמן שאנחנו לא איתם כי אנחנו נמצאים בעבודה – כל אלה לא נותנים לנו מנוח.

לא משנה אם אתה מנכ”ל, מנהל , עובד או נותן שירות בעבודתך, כולנו פועלים בחיינו בשלושה תחומים עיקריים: עבודה/קריירה, משפחה/חברים וה”אני” שלנו. תחת ה”אני” נכללים כל אותם הרצונות והשאיפות, דפוסי החשיבה וההתנהגות המקדמים והמעכבים שלך.

רובנו משקיעים אנרגיות רבות בשני התחומים הראשונים, ואת תחום “האני” מזניחים או שוכחים. שרועים בערב על הספה וחושבים על ההחלטות שלא ביצענו, ההליכה שלא עשינו, התור שלא קבענו. אז איך אפשר להשקיע יותר בתחום ה”אני” ולאזן בין כל התחומים בחיים?

קבלו 10 טיפים שיעזרו לכם לחיות חיים מאוזנים יותר ויסייעו לכל עובד, מנהל, הורים או בני זוג, להפוך לאנשים טובים יותר עבור עצמם ועבור הסביבה.

1: עשו סדר
עשו סדר בחייכם וחשבו מהו הדבר שאם תטפלו בו עכשיו – ייצר עבורכם את התועלת הכי רבה. אנחנו יכולים אחרת – לחשוב אחרת, לבוא ממקום אחר, לנהל את חיינו קצת אחרת, לתחזק את הגוף והנפש שלנו טוב יותר ולתת להם תשומת לב.
צפוי יום עמוס בעבודה? עשו רשימה על פי סדר עדיפויות והתמקדו בדברים הדחופים יותר.

2: תנו קודם כל לעצמכם!
נתינה היא חשובה בקרב המשפחה, חברות וכו’, אבל הנתינה צריכה להיות מאוזנת. כדי שמישהו ייתן הוא צריך להיות מלא אנרגיה ולא מרוקן. איך תוכל לתת חיזוק חיובי למישהו, אם אתה בעצמך כל היום פסימי וממורמר?

3: זהירות, חיים ומוות בידי הלשון!
מילה יוצרת אנרגיה בראש ובגוף: משתתפת דיווחה שאכלה יותר מידי השבוע וירדה על עצמה, כל הזמן חשבה על עצמה שהיא שמנה, שהיא חזירה, ראתה את עצמה בצורה לא יפה. במקום כל הזמן לשפוט את עצמנו ולהעביר ביקורת חמורה על עצמנו, עלינו לומר ולחשוב על עצמנו דברים טובים וכך נרגיש טוב יותר ונעצים את עצמנו.

כשאנחנו מפרגנים לעצמנו ופחות שופטים את מעשינו – זה הופך הרבה יותר קל עבורנו להתפנות להתמקד בדברים אחרים. אם במקום לרדת על עצמנו נלמד לקבל את עצמנו – נתמלא באנרגיות חיוביות שיהיו טובות יותר עבורנו ועבור הסביבה שלנו.

נסו להתאמן על זה במשך שבוע – אל תרדו על עצמכם, פרגנו לעצמכם ואמרו על עצמכם דברים טובים.

4: הפרדת הרגש מהפעולה
יש הבדל גדול בין לומר “וואי כמה אכלתי, איזה שמן אני” לבין המשפט “אני יורד בבריאות מלאה כל יום”. יש הבדל אנרגטי בין שני המשפטים: במשפט הראשון – אני רואה את הרע וממוקד ברע. המשפט השני לעומת זאת – מייצר לי פעולה. אז אפשר להפריד את הרגש הרע מהפעולה וכך ננצח ונרוויח.

5: אנחנו אחראים על חיינו, לא אשמים!
אנחנו אחראים על החיים שלנו, לא אשתי, לא ההורים שלי, אלא אני!
עשיתם טעות בעבודה והבוס עצבני? אל תחפשו אשמים, קחו אחריות והסיקו מסקנות כדי שזה לא יקרה שוב.

6: תפיסה של בחירה – יש לי בחירה
כשקורים לנו דברים רעים בחיים – יש לנו בחירה. מותר לבכות ולכעוס, אבל אז צריך להחליט – מה הבחירה שלי? לרדת למטה או לקום ולהיות בריא במחשבות ובגוף? ללכת לכיוון המטרה או לשקוע ולהתמרמר על כל מה שלא עובד לנו?

ויש לנו בחירה, בכל יום, בכל שעה, בכל דקה יש לנו בחירה לעשות משהו אחר עם החיים שלנו ועם הרגש הרע שנכנס אלינו.
האוטובוס לעבודה איחר, היה עמוס והכספומט בלע לכם את כרטיס האשראי, אבל אתם בוחרים אם לתת לזה להרוס לכם את כל המשך היום או להיכנס למשרד עם חיוך ולהשאיר את זה מאחוריכם!

7: במקום לדבר – עשו!
את הדיבורים להשאיר לסוף… קדימה לעשות!
רוצים לעשות דיאטה, רוצים לעבור למקום עבודה טוב יותר, רוצים לעשות קורס שיקדם אתכם – זה הזמן!

8: אל תשפטו את עצמכם
לא משנה מה קורה, אף פעם אל תשפטו את עצמכם, תמיד אפשר לתקן, לבחון מה היה פה. זכרו שיש הבדל בין להיות אמיתי עם עצמי לבין לרדת על עצמי. צריך להסתכל על הסיטואציות כמו שהן, על המשוואות האמיתיות והנכונות ולא לראות את עצמנו כקורבן. ההסתכלות הזאת תעזור לנו לצאת מהתסבוכת הרגשית, היעלבות וכעס.

9: לזהות את תגובת הילד שבך
לכל סיטואציה אפשר להגיב כילד או כבוגר. לקחת ללב ולחשוב שאני לא שווה או לראות את המשוואה האמיתית, לנשום עמוק ולהגיב כבוגר. צריך להחליט מי מנהל את אירוע הפשע הזה, שפת הגוף וטון הדיבור ישתנו בהתאם. צאו מנקודת מוצא חיובית, ממקום חם, אוהב מלטף, נסו לתעל את הרגש למקום טוב גם כשאתם כועסים.

10: שום דבר לא מובן מאליו
זכרו בכל צעד שאתם עושים – שום דבר לא מובן מאליו, להודות על נס קפה, על הבריאות, על הזוגיות, על הפרנסה, על אוטובוס שמגיע בזמן. כשתעריכו את הדברים הקטנים – תראו שכבר החיים נראים אחרת.

בהצלחה!