טיפים ומחשבות משיחת בוקר שלי עם עובדים…

הקורונה שמה לנו זכוכית מגדלת על האמון ועל מערכות היחסים בארגון.

כמו הבליטה את נושא התקשורת והתהליכים המתבצעים טוב יותר.

מה העובד צריך עם כל חוסר הודאות והשינויים המתחוללים כרגע? אמון!

אמון בארגון, אמון במנהלים, אמון כלכלי, אמון רגשי, פיסי ואפילו מנטלי.

אנשים שעובדים, אנשים בחל”ת, אנשים שעובדים מרחוק…הרבה מהם מדווחים על סוג של תשישות נפשית מהקורונה המתמשכת.

מחקר שנעשה על ידי גאלופ מצא שמנהיגים נותנים עדיפות לזריזות ומהירות בעוד שהעובדים מחפשים כעת: אמון, יציבות, חמלה ותקווה (ולא סתם כנראה עכשיו מתארגנת הפגנה במדינה שמטרתה להפיח תקווה, זה מה שאנשים מחפשים)

מבין כל אלה אמון הוא הערך הבסיסי, והוא גם כאן להישאר לאחר שכל עניין הקורונה יהיה מאחורינו.

אז איך בונים אמון?

  1. ארגון “דואג” – ברגע שניצור תחושה בקרב העובד שאנחנו דואגים לו, העובד יסמוך על הארגון. עובד שמרגיש שלארגון אכפת ממנו, מטפל בו ובצרכיו, נותן מענה, כך רמת האמון תגבר. מה שהיה לנו יותר פשוט לבצע כשהיינו קרובים פיסית לעובדים. היום נדרש סוג אחר של תקשורת בגין העבודה מרחוק או השימוש בקפסולות עבודה: תקשורת על בסיס קבוע, תקשורת כנה ואמיתית, מעורבות אמיתית של מנהלים, שיחות אימון, ישאירו את האנשים מחויבים אליכם לטווח הארוך.
  2. שקיפות – בשלב זה העובד צריך להבין עם מה הוא מתמודד, ולהבין עם אילו מכשולים הוא מטפל. שיח כן, בהיר ושקוף נותן ביטחון לעובד, מייצר אמון ומעביר מסר.
  3. תקשיבו לו – העובד צריך שתקשיבו לו באמת, שתבינו אותו. הרבה מנהלים מתבלבלים וחושבים שעצם ההבנה משמעותה כהסכמה לדברים. להבין לא אומר להסכים, להבין אומר לייצר אמפטיה ולייצר הבנה לנקודת המוצא של העובד. כך תוכלו לכוון אותו ולענות לו על צרכים נוספים.
  4. רווחת העובד – תעדוף של רווחת העובד, שימת לב על הבריאות הפיסית והנפשית שלו תבטיח מקום עבודה בטוח, מה שיגרום לאמון. תראו לאנשים שאתם שומרים עליהם. תעירו על מחדלי בריאות, תגיבו על נהלי קורונה שמתערערים, שמרו על העובדים.
  5. הבנת השבריריות ביחסים – בתקופה זו קל יותר “לקלקל” ולהרחיק מערכות יחסים: פגישות הזום, פחות זמן של מינגלינג פיסי, פחות ארוחות יחד, פחות עבודה יחד. מנהל שיבין זאת, וישים על עצמו להיות מחויב עוד יותר ליחסים איתנים ובריאים עם העובד יוכל לדלג על מכשול האמון ולצאת מהקורונה עם מערכות יחסים חזקות יותר.
  6. סמכו עליו – תנו לעובד תחושה שאתם סומכים על שיקול הדעת שלו, תנו לו אוטונומיה בדרך ליעד. בדקו אותו על תוצאות. אל תחפשו ואל תוכיחו אותו בקטנות.

בסופו של דבר, אמון מייצר ביטחון, המצמיח פרודוקטיביות, חוויית עובד חזקה יותר, מוטיבציה רבה יותר, וכמו בחיים אמון הוא דבר בסיסי: אתה הולך עם מי שאתה מאמין לו!

נקודה למחשבה, מה הדבר הראשון שמייצר עבורך אמון?

תן.י אותו בכמויות.

לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו: 050-5803729

איילת פרמן